S velikim količinama podataka koje tvrtke danas prikupljaju, nastala je velika potražnja za znanjima i ekspertizom iz podatkovnih znanosti (Data Science). Sve tvrtke i njihovi vođe žele analizirati podatke i predvidjeti što će se dogoditi u budućnosti.

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) je u suradnji s Microsoft Innovation Centrom u Osijeku i Microsoftom prepoznao ovu potrebu i omogućio studentima Sveučilišta besplatno polaganje Microsoft Professional Degree certfikata iz područja podatkovnih znanosti (Data Science), a više informacija o samom certifikatu možete pronaći na: https://aka.ms/mpdds. Ovaj certifikat nudi znanja iz područja strojnog učenja (Machine Learning) i analize velikih skupova podataka (Big Data). Kurikulum je organiziran u obliku MOOCa (Massive Open Online Course) koji će studenti prolaziti samostalno dok će se u prostorima FERIT-a na tjednoj bazi održavati okupljanje studenata i mentora gdje će sudionici biti u mogućnosti dobiti pomoć, ali i raspraviti sadržaj koju su do tada prošli. Vrijednost certifikata je 500$ (za studente je polaganje besplatno), a prijaviti se možete na: https://aka.ms/dsprijava.

S obzirom na ograničen broj mjesta, glavni kriterij za odabir sudionika bit će motivacijski dio, stoga dajte mašti na volju! ??

Prijave su otvorene do 03.04.2017. 23:59h.

Filip Glavota
Microsoft Hrvatska
Technical Evangelist
Developer Experience