Poštovani studenti,

 

kao što vam je možda već poznato, FERIT je partner u HUP-ovoj Inicijativi za mlade:

https://www.etfos.hr/fakultet/novosti-i-dogadanja/3298#3298

tj. Fakultet će po uzoru na Stup:

https://stup.ferit.hr/

realizirati i web-portal Inicijative:

http://inicijativazamlade.hup.hr/

 

Međutim, usto je Fakultet i jedan od korisnika Inicijative, tj. i naši će se studenti moći prijavljivati na prakse koje će preko Inicijative nuditi tvrtke. Portal će u ovoj ak. godini moći koristiti samo oni studenti koji se jave Studentskoj službi e-mailom (SA SVOJE SLUŽBENE ETFOS/FERIT ADRESE!) NAJKASNIJE DO 19. TRAVNJA, tj. Studentska služba će sastavljati popis koji ćemo uploadati na Inicijativu, a onda će samo studenti s popisa moći koristiti Inicijativu (nakon 19. travnja), i to putem AAI identiteta.

 

Ovo će posebno biti zanimljivo studentima kojima je praksa obavezna u ovoj ak. godini, a nisu je dosad odradili ili dogovorili, tj. i praksa s Inicijative im može biti priznata. I u ovom slučaju dotična tvrtka MORA biti korisnik i Stupa, ali student se na Stupu ne treba prijavljivati za praksu, jer će to odraditi preko Inicijative. Međutim, na Stupu će trebati popuniti dnevnik rada, koji će onda i mentor na Stupu ocijeniti. Dakle, tvrtka najkasnije u trenutku popunjavanja dnevnika rada mora biti korisnik Stupa (a što tvrtka, naravno, nije obavezna ako ne želi!). Usto odrađena praksa mora biti minimalno potrebnog trajanja, i sadržajno u skladu s upisanim studijskim programom.

 

Za studente kojima je praksa neobavezna, praksa odrađena preko Inicijative (kao i ostale stručne prakse) može biti upisana u dopunsku ispravu kao dodatno odrađena aktivnost. Za to trebaju po završetku stručne prakse u Studentsku službu dostaviti zamolbu za  priznavanje obavezne stručne prakse uz popratnu dokumentaciju kojom se to potkrjepljuje (to su dokumenti koje ćete moći preuzeti s portala Inicijative, npr. uputnica, izvješće o odrađenoj praksi, i sl.).

 

Zaključno, molimo sve studente zainteresirane za praksu da se jave Studentskoj službi e-mailom (SA SVOJE SLUŽBENE ETFOS/FERIT ADRESE!) NAJKASNIJE DO 19. TRAVNJA, tj. pošalju Studentskoj službi svoje podatke popunjene u tablici iz privitka. Svi studenti koji se jave automatski prihvaćaju da će svi podaci iz tablice biti vidljivi tvrtkama kod kojih se prijave za praksu (CRVENI PODACI SU OBAVEZNI, ŽUTI NISU). Molimo da svakako unesete sve CRVENE PODATKE (i ŽUTE ako to želite), a Studentska služba će ih svakako još provjeriti i korigirati prije uploadanja na Inicijativu. Za svaku ćeliju imate pojašnjenje na listu UPUTE.

 

 

Za Inicijativu je fakultetska kontakt-osoba kolegica Ana Šokčević (ana.sokcevic@ferit.hr) pa je slobodno kontaktirajte ako bude kakvih dodatnih pitanja.