Nastavno na gostujuće predavanje kolege Matije Barišina u sklopu kolegija “Pogonski sustavi i napajanja za vozila”, najavljujemo još jedno gostujuće predavanje Ivana Karežića iz istog kolegija, no ovog puta s naglaskom na senzore i aktuatore u vozilu vezano za pogonski sustav i sustav napajanja.

Ivan Karežić diplomirao je na ETFOS-u (danas FERIT), a od 2011. radi kao zaposlenik Rimac Automobila. Od samih početaka ove tvrtke radio je na osmišljavanju i projektiranju mnogih elektroničkih uređaja koji nalaze svoju primjenu u automobilskoj industriji. Najveći dio svoje karijere radio je na razvoju infotainment sustava za automobile što mu je i trenutni fokus.

Gostujuće predavanje održat će se 13. studenog 2017. s početkom u 08:00 sati, a u trajanju od predviđena četiri školska sata, od čega 2 sata samo predavanja, a 2 laboratorijska vježba. Na predavanju će biti predstavljeni i opisani najbitniji senzori i aktuatori korišteni u automobilskoj industriji kao i njihov princip rada te način primjene spomenutih komponenti.

Ako ima zainteresiranih studenata koji nemaju upisan prethodno navedeni predmet, molimo da svoj dolazak najave nastavniku FERIT-a koji je naveden za dotični termin u dig. rasporedu kako bi s njim provjerili koliko ima ‘slobodnih mjesta’ budući da se nastava održava u prostorijama ograničenih kapaciteta.