Pozivamo Vas da nam se pridružite na predavanju prof.dr.sc. Dubravka Sabolića koje će se održati u petak, 24.11.2017. u dvorani 0.20 na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek u terminu od 11,30 do 14,30 sati. Predavanje će se održati u sklopu predmeta Ekonomika i tržište električne energije te će obuhvaćati sljedeće teme:

Prijenosni sustav i tržišta električne energije u Europi. Koordinacija prijenosnih sustava, ENTSO-E. Sektorska politika EU-a i njezin utjecaj na dizajn tržišta i vođenje prijenosnog sustava. Centralizirano i decentralizirano vođenje tržišta i sustava. Fizička i financijska prava prijenosa. Tržišta kapaciteta. Redistribucijski mehanizmi, s naglaskom na ITC.

Dubravko Sabolić rođen je 1969. u Zagrebu. Stupanj doktora tehničkih znanosti u polju elektrotehnike stekao je 2004. godine na Sveučilištu u Zagrebu, dok je stupanj doktora društvenih znanosti u polju ekonomije stekao na Sveučilištu u Splitu 2016. godine. Od sredine 1994. radi u sustavu Hrvatske elektroprivrede, gdje se nalazi i danas, u društvu Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o. kao nadzornik regulatorne usklađenosti. Od 2007. do 2012. bio je direktor tog poduzeća. Pored toga, u zadnjih trinaest godina aktivan je kao vanjski suradnik – predavač na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, na predmetu Inženjerska ekonomika, trenutno u zvanju izvanrednog profesora, te povremeno na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Ekonomskom fakultetu u Splitu te Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, na predmetima u kojima se obrađuje gradivo državne regulacije industrije, odnosno tržišta električne energije. Radio je u jednom mandatu, od 2001. do 2004., i kao član regulatornog tijela, Vijeća za telekomunikacije, zatim kao član Nacionalnog vijeća za informacijsko društvo, te kao član više radnih skupina za izradu strateških dokumenata i propisa, među kojima i kao član Radnih grupa za pripremu pregovora u pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji u poglavljima Informacijsko društvo i mediji, te Energija. Objavio je preko stotinu stručnih i znanstvenih radova te dvije znanstvene knjige.