Institut za europske i globalizacijske studije te Osijek Software City organiziraju prvi Forum ICT društvo koji će se održati 23. ožujka u Osijeku.

Svrha Foruma jest okupiti vrhunske stručnjake iz ICT sektora i društveno-političku zajednicu s ciljem umrežavanja i jačanja ICT sektora u Slavoniji i  Baranji te u Hrvatskoj.

S obzirom na zabrinjavajući trend iseljavanja mladih iz Slavonije, smatramo da je nužno pokrenuti široku društvenu raspravu o unapređenju uvjeta za ostanak i povratak ljudi.  

Na četiri panela i nekoliko predavanja će sudionici moći otkriti međusoban utjecaj ICT industrije i društva te kakav je odnos između lokalne zajednice, nacionalne politike i globalnih kretanja.

Na prvom panelu će se govoriti o digitalnoj ekonomiji, digitalnom marketingu i decentralizaciji.Panelisti su Velimir Srića, Antun Biloš, Zorin Radovančević, Marko Rakar i Boris Šurija.

Na drugom panelu će sudionici saznati zašto su inovacije motor razvoja organizacija i lokalnog društva. Panelisti su Slavko Vidović, Matija Kopić, Silvio Kutić/Luka Babić, Kruno Miličević, Ivica Mudrinić i Aco Momčilović.

Treći panel će obraditi teme koje pokrivaju regionalno i međunarodno poslovanje kroz prilike i izazove lokalnog pristupa. Panelisti su Boris Bajtl, Darko Huljenić, Ante Mandić, Nikola Dujmović i Ivan Brezak Brkan.

Na posljednjem panelu će se govoriti o povlačenju sredstava iz EU fondova za ICT sektor. Panelisti su Davor Huška, Tajana Barančić, Ivan Ante Nikolić i Anita Cvetić Oreščanin.

Osim panela, na konferenciji će se održati stručna predavanja.

  • Tehnološka dimenzija globalizacije, migracije i kompatibilnosti društva – Anđelko Milardović i Hrvoje Balen
  • Stanje ICT sektora u RH i EU s osvrtom na ICT politike i razvoj društva – Ivo Špigel
  • Zakonski okviri kakvi nam trebaju, uz primjere dobre prakse – Antonija Osojnik

Ideja Foruma je povezati sve dionike potrebne za jačanje, razvitak i rast. Među panelistima i predavačima možete vidjeti predstavnike realnog sektora (Rimac AutomobiliInfobipEscapeIN2SpanGideon BrothersPoslovna inteligencijaPerpetuum Mobile,…), medija (Netokracija), visokog obrazovanja (FERITEFOSEFZG), nacionalne i lokalne politike (MRREUFGrad Šibenik), kao i interesnih skupina (OSC, CISExHUP ICT).

Early bird kotizacije iznose 750 kn + PDV.

Studenti i članovi Osijek Software Cityja ostvaruju dodatnih 10% popusta.

Ponuda vrijedi do 1.ožujka.